200m och mattematik

Idag var det dags för 200m intervaller igen, vilket alltid är enormt kul.  Det är ett jäkligt jobbigt pass, men samtidigt är det bara 200m och man går aldrig in i väggen totalt. 3x5x200 med 1 min vila, absolut mitt favoritpass alla kategorier. Man får flås, snabbhet, tävlingsfart känsla, måttlig syra. Alla dess komponenter är väldigt viktiga för att uppleva känslan av 800m. Det viktigaste jag får ut av det är känslan av att kunna glida runt på 27 sekunder så milt som möjligt utan anspänning.
Det lyckades jag med idag, även om tiderna gick lite upp och ned så slogs medel från föregående utförande med 0.20 sekunder snabbare/intervall. 27.12 jämfört med 27.32

Och så till ett ämne jag verkligen hatar och är kass på, men i det här fallet så blir det faktiskt lite kul. Matte...

medel på 27.12s/200m = förflyttning av 7,375m/s

medel på 27.32s/200m = förflyttning av 7,320m/s

Tar jag då fram en räknare så får jag fram att förflyttningen per meter blir 5.5cm snabbare/meter räknat på medelhastigheten av 27.12s jämfört med 27.32, och på 200m så blir det då 1.1 meter snabbare per intervall.. Räknar man på 800m har jag då slagit mig själv med 4.4 meter från förra veckan. Fint o slå den där kassa snubben från förra veckan...

Efter Löpningen blev det kinamat. Fy satan vad gott.


10x400 och flygande 30

Jaha fint då var jag tillbaka till den härliga rutinen som är oerhört perfekt. Uppvakning kl 9, frukost, munktell, och intervaller. Idag i form av 10x400m med 2 min vila. Det gick väl rätt hyfsat. Medel på 63.3. Kondisen är inte på topp, men istället har jag grymt bra 800m specifik kapacitet just nu.
Testade även flygande 30m idag samt stående längd. Resultaten blev 3.09s, respektive 2.68m. Säger mig inte så mycket för det var första gången jag testade båda, men det borde väl vara hyfsat.

I morgon är det träning kl 10 igen med en bra vän som återvände till stan idag! Maria G.
Pastahuset och Badhuset är även inplanerat för morgondagen. Trivs grymt bra på både löparbanor och i vatten. Äta är ju inte helt fel heller. Ligger nog på top 5 favoritaktiviteter i livet.
Livet är bra härligt.

Målet är att ha så kul som möjligt så mycket som möjligt under så lång tid som möjligt.
Samtidigt ska man ta hand om sina mål i livet och spendera tid på att uppfylla dom, även om det innebär att ha lite tråkigt.





sol och träning = medicin till livets alla problem

Har inte gjort mycket idag, vilket är väldigt ovanligt. Eller jo jag har bakat hemmagjord pizza men det är i princip alllt.
I vanliga fall brukar jag alltid göra något varje dag året om.
Det är ju tur det för annars förvandlas man till en hjärndöd deprimerad zombie.
Känner mig riktigt förslappad och ska istället för att springa gå till badhuset och simma. Benen känns lite möra så jag satsar på att simma idag, vilket kommer bli greaaat.

Har man problem i livet eller mår dåligt så löser antingen värme och sol, eller ett träningspass problemen.
Förstår mig inte på de personer som överlever utan att träna. Helt obegripligt. Jag kan gå som mest 2 dagar utan att träna, sen är det kört. Då vill man ju hoppa i ån nästan och ge upp.

Men nu bär det av mot badhuset för att få  träningsmedicin som löser alla problem och negativiteter.
Senare ikväll blir det lite pokerturnering.





red rage racers

Har jag döpt mina nya sjukt utsökta dojjor till som jag inhandlade idag för 1499 Svenska kronor.
Äntligen sov jag 12 timmar under natten också Jippi!!!! Fy satan vad bra för idag ska det ösas utomordentligt mycket på friidrottsbanan igen. Sista hårda passet för veckan.

Förutom att gå på stan mötte jag upp med gamla vänner och lirade lite tv spel plus åt en ruskigt god pastarätt som jag inhandlade på Åhlens. Svensk husmanskost är otomordentligt outstanding och kan inte jämföras med nåt annat.

Nu mot friidrottsbanan och inviga mina dojjor. YESS





Härliga liv

Det är ju nästan för bra för att vara sant. Trivs enormt bra med att bara vara hemma och inte har några förpliktelser. Bara träna, träffa kompisar, hitta på roliga saker, sporta, simma, spela tennis, sladda med bilen. Trivs också väldigt bra i Texas. Jag undrar hur jag har lärt mig att uppskatta livet så mycket. För några år sedan brukade min attityd vara kass och jag var mest orolig och inte possitiv alls. Men nu leker livet fullt ut.

Munktellarenan är mitt hem dessa dagar och det är lika kul varje gång man vandrar in längs bortre kurvan och ser de blåa banorna ligga där orörda och redo att användas. En arena aldeles för sig själv när man kommer dit varje förmiddag.

Idag blir det dra ut med bilen med min kompis som pluggar i england som inte har sett eskilstuna på ett tag heller. Vi ska ut på sightseeing och kolla vad som hänt i stan. Kan hända att det blir en stor kebabtallrik till Lunch! YES. Som jag har längtat efter det.



Kyla = motivation för löpning

Satt och funderade på att kylan och snön och isen ofta förstör för löpträning, men kom istället på att det är en riktigt motivationshöjjare. Var ute och halkade runt i kylan och snön igår i 50 minuter och kom på att det är vackert med all snö, samt att det är så kallt att man verkligen uppskattar när man är klar med träningen och kommer tillbaka in till värmen.

En annan anledning till varför kylan är bra är ju att man kan gå till munktellarenan och springa där det är varmt och skönt. I och med att man inte är ute så mycket under dagarna pga kylan, blir träningen den viktigaste biten på hela dagen. När jag är i Texas är det så varmt och skönt, och utöver skolan finns det så mycket att göra ute att träningen nästan glömms bort lite, ställs i skymundan, och bara utförs på rutin. Här, i Sverige, ställs den dock i fokus och blir väldigt viktig. Sitter nu och vet att jag har ett viktigt löppass idag i munktell. Känns lite smånervöst, men det är full fokus och det känns som att det är det absolut viktigaste jag ska göra idag.

Snön har ju faktiskt ett annat viktigt syfte också. Sladda med bilen.. Grymt kul
Igår spelade jag vattenpolo förresten. Fy satan vad jobbigt. Flåsade som en svullen gris.


 


Tidig morgon och funderingar kring livet

Nej nu börjar jag bli riktigt trött på att vakna tidigt. idag blev det kl 04.48 och inte kunde jag somna om heller. Det jobbigaste med det hela är ju att det är så oerhört tråkigt att sova. Det är ju bara kul att sova om man är riktigt riktigt trött.

Det är ju istället väldigt roligt att vara vaken, vetandes att man har en hel dag framför sig med målet att hitta på något kul, uträtta något bra, träna,äta något gott, eller träffa någon man tycker om...osv
Längtar alltid efter varje ny dag med nya äventyr. Det roliga är att man aldrig vet vart dagen kommer att föra en. Varje dag är ett mysterium med outforskade händelser som man bara under dagens slut kan veta hur de spelades ut. Det är mycket av tjusningen med livet. Mycket händer av en slump, och de människor man träffar under vägen råkar leva och vara på samma plats som du under samma tidsperiod, och det är ju i sig väldigt coolt att just du fick chansen att träffa dem.

Att allt oftast inte händer exakt som man verkligen vill är också intressant. Ibland skiter det sig, ibland funkar allt oerhört bra, och ibland går det rent åt helvete. Det är i sig också en tjusning, för om allt alltid gick perfekt skulle vi ju inte uppskatta det lika mycket. Drivkraften är att man måste kämpa för att få det där perfekta, för att få det där som är så svårt att få som man så gärna vill ha, men det kräver oerhört mycket arbete.
Hårt arbete ligger bakom all belöning och lycka här i livet tror jag. Man kan säga att man har det tråkigt och mår dåligt och är deprimerad, men för att övervinna den känslan tror jag det gäller att alltid till all förmåga bita i det sura äpplet och köra hårdare och ge mer effort för att klara av att hoppa över hindrena. Samt gäller det att ha en god attityd


Samtidigt är det också viktigt att aldrig ta för hårt på saker och ting. Skiter det sig och går åt skogen så är det inte hela världen, det finns mer chanser och det finns alltid ernormt mycket möjligheter i livet. Samtidigt ska man dock veta att tiden är ALLTID begränsad och väldigt värdefull. Därför bör vi för varje uppgift i livet ge vårt bästa till våran bästa förmåga i den givna tiden vi har. Vare sig det gäller att diska, göra skolarbete, eller träna. Det är svårt, men blir lättare för varje dag man försöker. Så testa att gå utanför dörren med attityden att du kan fixa allt du vill, det finns ingen som kan stoppa dig. Kör hårt och se vart det tar dig. Gick det åt helvete så har du i alla fall gett ditt ALLT.
Nu blir det att försöka sova en sväng. Fy vad tråkigt. När jag vaknar kommer jag dock vara redo för en ny dag!

intervaller och tennis

Fullföljde mina 15st 200ms intervaller idag i munktell med 1 min vila i form av 3x5. Benen kändes riktigt perfekta, men flåset var inte på topp alls. Måste ha berott på att sömnen nästan underskred 3 timmar, vilket ju inte direkt är optimalt om man vill ösa fin fina tider. Jet lag:et sitter i och det är omöjligt att somna om. Men det går nog över snart.
medel låg på 27.27 vilket var i klass med mina 2x8x200 med 90s vila jag utförde förra veckan. Med tanke på att jag inte kände mig i så bra slag idag så känns det som att ett medel på 26.9 borde kunna utföras om ca 2 veckor
27.6-27.9-27.2-27.3-27.5
26.5-26.8-27.6-27.5-27.5
28.0-27.2-27.1-27.1-26.4

Jag tror formen är god, och räknar med att den blir bättre nu när man har tid att vila ordentligt mellan varje pass.
I morgon blir det en distansrunda på förhoppningsvis 12 km och sedan slappa ordentligt och vila upp sig inför tisdagens hårdkörning. Nu gäller det att hålla sig i skinnet och träna hård.  Den 6e är det tävling och jag räknar med en fin tid i första loppet.
Som avslutning på dagen blev det tennis spelande och lite pizza

tabben

Tappade bort min mobil igår, vilket skit... Fast det var en sonyericsson k750i, en sån där kass som ingen har längre.
Så lite tur i oturen var det ju i alla fall. I bland lönar det sig att ha kassa saker. Ska väl ut på jakt efter nån liten värdelös mobil från elgiganten för 300kr eller så idag.
Påväg hem från Bowlingen igår kom pissvädret och det snöblandade regnet var ingen höjdare. Inte heller var det så kul att gå fram och tillbaka och leta efter min mobil i typ 25 min.
Fast som sagt hade det ju kunnat vara värre. Tänk om man hade tappat t.ex passet. Då hade det verkligen varit kört.
Vaknade kl 05.44 idag, lite annorlunda än de föregående 2 dagarna då jag vaknade 05.40 och 05.42.
Måste vara något magiskt som händer just runt det klockslaget.
Sitter och taggar för intervaller nu. Idag ska det ÖÖÖÖSAAAAAS JÄRNET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vädret sviker

Har nu blivit påminnd om hur det är att träna i Sverige, och det är ju faktiskt ingen höjdare när man måste ha långtights och trippla tröjjor för att vinden inte ska blåsa igenom.
Dock så finns det ju en fin fin innomhusarena som invigdes igår. Blev ett distanspass och lite styrka.
Tyvärr sitter jet lagget fortfarande i och jag känner mig rätt förstörd fortfarande, men i morgon blir det med stor sannolikhet ett intervallpass.
Det blev pepparkaks bakning igår.
Storbakarn Joeys grispepparkakor blev lite utsträckta

Hemska tanke

Var vaken i typ 30 timmar igår och man blev ju som vanligt helt förstörd på vägen hem. Vart jag än gick somnade jag. På bänkar, på stolar, på flygplan, på tåg, i bilen. Men jag höll ändå ut till kl 10 igår kväll för att jet lagget inte skulle bli totalt.
Men såklart vaknade jag vid kl 5 i morse, och tänkte att jag var tvungen och skynda mig upp för att det var löpning på Post Road. Skynda skynda, frukost sen ska det ösas, men nej så var det ju inte, jag var ju hemma i min säng i Sverige och behövde inte göra ett skit.
Funderar på vad jag ska göra idag...? Det är ju nice att inte ha ETT SKIT att göra. Man kan förslappa sig totalt och göra precis vad man vill.
Hoppas snön kommer snart så man kan dra och åka snowboard!

där trilla man dit igen.

Blev middag med goda vänner igår och ganska mycket öldrickning och sen utgång. Träningen i morse kl 8 var ju ingen höjdare, inte minst för att jag skjutsade min rumskompis till flygplatsen kl 4am och körde vilse på vägen hem. Blev inte mkt sömn direkt innan träningen... ganska oseriöst att inte lägga sig i tid och ta hand om träningen ordentligt. Men snart är jag hemma och då ska jag verkligen fixa bra träning och vila. Formen är ju kanonbra och har aldrig varit bättre, så det är ju synd att slösa bort allt på öldrickning och larverier.
Drar till flygplatsen nu. Ses på andra sidan!!!!
Over and out

slut på eländet och början på glädjen

Slut på skolan!!!!!
1 dag kvar i det stora landet, med de stora människorna, med de stora hamburgarna, med de stora läskglasen, med de stora allt. Det har varit ett ruskigt snabbt halvår där veckorna passerat snabbare än någonsin. Det har blivit många roliga torsdagar, fredagar och lördagar, men det har också blivit många jobbiga lördagsmornar med träning kl 7am. Nu har det kommit till slutet och det är dags att åka hem och ladda batteriena och ösa intervaller i Munktellarenen.
kommer bli fint att åka hem i 26 dagar och ha det gott och äta fin fint käk.
Pyser i morgon kl 2 från Austin Bergström international airport (namngett efter nån svensk snubbe).
Det bästa är att flyget drar direkt till London, ett byte och sen är man hemma. Fint!!
I dag blir det packa och träffa lite goda vänner en sista sväng. Kanske att det blir ett bad i floden också bara för att det är så kul att bada. En sväng till Outlet blir det nog med. Kanske skulle köpa några pressenter till nära och kära!
Laters alligators

kul hos bonden

Var iväg och brassade handbromsvändningar hos en arg texas bonde för några veckor sedan och det känns som det är dags att åka tillbaka och räfsa upp gruset igen hos honom. xD

Get the fuck out of my propertyyyyyyy!!!

Måndag

Dags för hårdkörning igen. Känner mig fortfarande sliten och benen är inte bra.
Vet inte vad det blir för träning idag men måndagspasset brukar vara det jobbigaste.
Får se vad som händer. Nu är det dags att ladda upp med lite frukost i alla fall och sen bränna ner till tracken med spikdojjorna!!

4 dagar kvar

sen bär det av hem!!!
På tisdag har jag en sista final i Political Science, vilket man kan höra på namnet att det är rent nånsens.
Orkar nog inte plugga så mycket för det. Det är söndag och då går ju folk i kyrkan här i USA. Ofta försöker folk dra med en till kyrkan, men det ska man akta sig för, inte för att jag inte tror på nånting, men det finns en annan anledning...
Att gå i kyrkan i sverige är ju okej för där är det seriöst och det finns en präst som talar lugnt och man får tid att fundera, men att gå i kyrkan här alltså, det är ett skämt.
Dom har det typ i en gympasal där 500 pers går in och sätter sig sen är det nån tokig snubbe som börjar härja och talar som om han vore en college student och är helt högljudd. Om man har sett BORAT så är det typ som när han går till kyrkan i filmen och de håller på och härjar loss.
Does JESUS love my retarded brother BILO?????? JEsus loves evvvveryyybooody!!!!! HAlllleluuujaaahhh!

jaha..

Torsdag igår och det slutade ju inte så bra.. Lite för mycket öl och grejer. Men som vanligt så var det ju kul i alla fall. Destå värre är det träning om 2 timmar och det kan ju gå lite sisådär....
Men snart drar jag hem, nämligen om 5 dagar. Då kanske man kan klara sig undan att gå ut och dricka öl och härja.
När jag kommer hem ska jag spendera en del tid på Västra Storgatan 15. Men vad finns där??
Jo Munktellarenan. Där har det utförts många pass, och allt som oftast ligger man utslagen brevid den där prispallen som alltid står placerad precis vid mål

Nu är skiten väck

Art History Final är nu över. 130 frågor om total dynga från totalt 18 kapitell och över 1000 power point slides med kyrhelveten, statyer, skulptörer och mycket annat jävulskap. Varje liten kyrkjävel skulle man kunna samt tidsepok, plats, och skulptör.

Det blir ju knappast högsta betyg i den här dyng kursen... Vilket betyg som helst utom F kommer kännas som en befrielse. Snart ska böckerna eldas upp och för evigt försvinna in till Imhoteps Pyramid of Djoser from the Old Kingdom of Egypt and the 3rd dynasty.

Tillbaka till 200

Fin fint pass idag igen. Kylan är fortfarande här, men idag fanns det ingen vind och solen tittade fram.
Satte på spikdojjorna idag och det känndes lätt att glida runt 26-27 sekunder.
2x8x200 med 1.30 vila och 6 min serievila.

28.1-27.1-26.8-26.9-26.8-27.3-27.8-27.4
27.7-27.2-26.9-26.7-27.0-27.1-28.2-25.9
Medel på 27.1. Vilket var några tiondelar bättre än förra veckan. Dock kännde jag mig sliten från passet i måndags, men det var ett bra pass i alla fall. Tävling om exakt 30 dagar, Ärla spelen. Då ska det ösas.
Resten av dagen ska spenderas med att göra det tråkigaste jag har gjort i hela mitt 23 år långa liv, Art History.
Det är så förjävligt tråkigt att det inte är sant. Fi satan.... Final i morrn sen är skiten över... Det ska bli en befrielse.

Kallt, vad är nu detta?

Vill tillbaka till south Padre igen, där jag var under thanksgiving. Det var riktigt nice med 30 grader. Stället ligger 6 timmar bilfärd hårifrån.'
Det var vindigt och jävligt på träningen idag. "Kallfront".. ett deprimerande ord.  Men träningen gick fint i alla fall i 5 grader och pissig vind. Körde 1000-600-400-300-200 med vila 6-5-4-3 ,  2.35-1.32-59-44-26 och sen 3x300m på 45-44-40. I år ska det satan gå fort på tävlingarna. Motivationen har sjunkit de senaste dagarna, men kom tillbaka idag, och jag ser fram emot tävlande och att vinna.
Bandera, "The cowboy capital city of the world." Dit drog vi påväg hem från resan till South Padre.
Det fanns gamla barer med svängdörrar och flertalet av de 900 invånarna hade på sig boots, jeans och cowboy hatt.
solnedgång i South Padre.

tillbakablick

Tittar tillbaka på en termin som börjar närma sig slutet medans jag lyssnar på Lousie Armstrong - What a wonderful world. Jag minns de tidiga mornarna med uppvakning kl 05.45 som en mardröm blott. Klart som en skinande kristall minns jag istället snabbdistarna på Post Road, och grämer mig över att jag torskade den sista för året. Samtidigt förblir jag stormästaren på LBJ hills, vilket är en stor bravöd, och samtidigt ett bra minne, då det förmodligen var de roligaste intervallerna för året. Också obesegrad i våra time trials på 1 mile och 1000m. 4.20 respektive 2.29 känns godkänt vid den här tiden på året.

Långlöpningen är över och snabbintervallerna börjar närma sig. Skolan är snart slut. Det har inte gått så bra som de tidigare terminerna, men vad gör det om 100 år? Inte ett skit...
Nu är det bara Finals kvar och sen är det dags att flyga över Atlanten igen, bärandes på min Swizz resväska, och tillbaka till mitt riktiga hem.
USA är ett roligt ställe att vara på, men samtidigt finns det e del konstiga grejer här också.
Sverige är kallt och jävligt, men det är också ett härligt land med härliga personer och härliga händelser man inte kan uppleva på någon annan kontinent.
Något jag har lärt mig under min tid i USA är att inte ta så hårt på saker och ting. Man ska ha kul, men också vara seriös när det behövs.
En dag som denna skålar vi med lite Wild Blue och går ut en sväng - det är ju torsdag. Skål
g 



RSS 2.0