Tröttheten

Nu börjar man bli seg.
Ännu en morgon på Post Road i mörker avklarad. Blev "bara" 10 km idag. Ja, nu har man blivit så van vid kilometrarna att 10 km klassificeras som "bara". Denna morgon hann jag i tid till skolan i alla fall,  men destå värre somnade jag 3 gånger under föreläsningen. Olyckligtvis satt jag på första raden. 3e gången jag somnade vaknade jag av att någon sa "Are you sleepy William?".. Det var professorn. Som tur är så verkar han vara schysst så det var nog inga problem. Jag hade ju gjort hemläxan i alla fall.

Vad ska man hitta på idag när vi inte har dubbelpass? Blir nog en sväng till Rio Vista. Fast först sova middag.
God natt. Eller ska man kalla det god middag kanske.


Intervaller på golfbanan

Blev lite sovmorgon idag. Klockan ringde 05.40 och jag slängde i mig en sedvanlig banan, likt alla andra dagar förra veckan, dock har nu alla bananer hunnit bli svarta. Brännde ner på cykeln till San Marcos golf course och körde tusingar. 6x1000m. Vila 2 minuter.
Man såg knappt vart man satte fötterna för att det var så mörkt. Men in på 4e intervaller började ljuset komma och vi var klara precis när solen steg upp.
Kännde mig förvånansvärt bra idag. Söndagens vila måste ha gjort susen, samt att jet lagget nu har försvunnit.

Ska bli skönt att sova nån timme nu innan det är skola kl 11.



Senare ikväll blir det pass nr 2 inne i byggnaden på bortre kortsidan. Styrka och sedan distanslöpning.


Canyon Lake och Wakeboard

Efter den långa löprundan igår morse så drog vi iväg några stycken till Canyon lake och tog med min kompis Justins båt. Vädret var kanon och alla var glada att helgen hade kommit. Solen gassade och jag hoppade i för att bada från båten säkert 10 gånger, samt åkte wakeboard. Det var ganska vågigt, men ruskigt kul ändå.



iläggning av båten




Ute på sjön och plaskar runt. Skulle tippa på att vattnet var runt 32 grader. Hur skönt som helst.




Schysst vy av Canyon Lake

Påväg hem efter en härlig dag. Vi åkte vi förbi nån Restaurang som det var riktigt Texas stuk på.
Texas flaggor och long horns skelett upphängda på väggarna, och en juke box där det spelades country musik från. Beställde in en härlig Texas Burgare och den smakade utsökt!

Idag har man en härlig söndag att spendera. Det blir ju såklart en sväng till floden ;)



Town Lake och Buffé

Då var veckan äntligen avklarad! Åkte till Town lake idag, vilket ligger en bit söder om Austin.
Varje Lördag och söndag är det alltid packat med folk där, knappt så man kommer fram i det 3-4 meter breda spåren. I dag kände jag mig förvånansvärt bra. Tror det har och gjöra med att vi äntligen sprang på ett ordentligt spår och inte en förjävlig asfaltssträcka. Avvärkade runt 15 km idag, vilket avrundade veckan och alla km.




Spåren i Town Lake.


Nu har man äntligen en ledig dag i morgon, som kommer att bli ruskigt skönt.
I dag gassar solen som vanligt så det blir absolut flod stek, samt att åka ut på sjön senare i eftermiddag och åka wakeboard.


Efter löpningen blev det ett besök till Harris dining hall. Absolut mitt favoritställe. Där finns allt man kan tänka sig. Det bästa är våfflorna och glassen, med jordgubbar och annanass till efterrätt



Splaf

Välbehövlig fredag

Skönt med fredag. Har ingen skola idag, så engentligen vill man ju bara ut i solen och jäsa samt bada.
Överväger om jag ska ut i solen, eller om jag ska sova hela dagen... hmm

7 pass på 5 dagar och kilometrarna kommer nog nästan ticka iväg upp på 3 siffrigt i slutet av veckan.
Hälsenan, hamstrings, och framsida lår är hyffsat möra nu.
I morse var det uppvakning kl 05.20 och sen ösning på tracken. Gick inget bra alls idag. Segheten har blivit total så resten av dagen blir det sängen. Men i morgon är det dags igen. Då åker vi till Town Lake (Austin) på morgonen och jag skulle tippa på att det blir 10 miles (16km)

Senare idag blir det nog en tripp till Walmart me den här snubben




Min roomie. Gil



Den här ska jag också spendera lite tid med under dagen. Han fixar hälsenan, i alla fall litegrann.





Torsdag morgon..

Gårdagen var fin. Hade inget dubbelpass så passade på att steka vid floden. Hängde vid vattenfallet i några timmar för att sedan gå hem och jäsa i sängen.

vaknade 05.45 idag. Tröck en banan. Tog cykeln kl 05.59 och rullade ner för North street och in på W hutchinton street.
Det var inte en människa i sikte och bara enstaka bilar som rullade in från några sidogator.
Totalt mörker var det ute och allt man kunde se var trafiklyktor, nästan lite läskigt.



Stannade på cykeln o tog en bild på ett livlöst San Marcos. Om några timmar kommer den här gatan vara packad med bilar, likt majoriteten av alla gator i USA.

Dagens träning var på Post Road. Like Fulton Ranch Road är Post Road ungefär lika dan. En oändligt lång asfaltsväg. Idag sprang vi 4 miles bort, vände och sprang 4 miles tillbaka (13km). Ruskigt trött när jag kom tillbaka. Långdistansarna öste på som vanligt så det vara bara att gå in i nötarträsket och rulla på. I eftermiddag blir det mera köttning.




Träffade på Biffen i styrkerummet. Chaz är våran diskus och släggkastare. Han bänkar nästan 200kg..

dagens fail: ...Min första lektion var kl 08.00.
07.54 kom jag tillbaka till lägeheten från träningen och skulle hinna äta frukost, duscha, och gå till skolan. Kom in till lektionen kl 08.15, totalsvettig och blött hår från duschen. Kändes lite fönredrande när vi skulle pressentera oss själva för klassen för första gången...

Nu sitter jag hemma i sängen och isar hälsenan. nu dags för en kort nap sedan lektion igen.





Öset är igång

Idag börjar skolan. Senaste dagarna har jag spenderat vid floden, samt att gå upp kl 05.45 för att löpa.
Vi har fått en ny cross country coach och han är allt annat än mild. Det köttas varje morgon kl 06.30.
Igår var vi ute på Fulton Ranch Road och öste. De största nötarna körde 10 miles, vilket är 16 km. Vi som springer 800m sprang 6 miles (knappt 10km) Det var rätt jobbigt. Min långdistans form är ju inte kalasbra just nu om man säger så. Fast sprang ändå på 36.06, vilket var rätt bra med tanka på att det är ruskigt kuperat.
Idag blev det 12 km distans. I morgon är det igång kl 06.30 igen.. Frågan är när stressfrakturen kommer att innfinna sig....

Fulton ranch Road är ganska förjävligt egentligen, men efter ett tag lär man sig gilla det. Det är en 25km lång asfaltsträcka med markeringar varje mile. När vi sprang så öste vi 3 miles bort, för att sedan vända och köra 3 miles tillbaka. Vägen dit är ett helvete, men sen får man målvittring och då känns det ungefär 3 ggr så bra som när man precis har haft tenta i skolan och går där ifrån, vetandes att man kunde allt.



Starten och slutet på Fulton Ranch.
Det är en vanlig syn att man ser ca 10 st truck bilar parkerade på rad.

Nu ska det göras burritos till brunch och sedan är det skola kl 11.00. Ledig från löpning på eftermiddan idag. Blir nog till att gå o ta en lång nap då och sedan plaska runt lite i floden.


Härliga dagar

Har flyttat in i min lägenhet nu och den verkar bra. Ligger 3 min gång från skolan och 2 min cykelväg från floden. Det är väldigt nice att bo så nära floden. Igår var det en ledig dag så då blev det såklart lite volleyboll och badning i floden. Plaskade runt i flera timmar och låg som en padda och flöt runt. Hittade också lite lianer att klättra i. Vissa var nog över 10 meter höga. Klättrade upp i några stycken och svingade runt lite. Behöver bara lite mer solbränna så kan man snart klassificeras som Tarzan inne i den där djungeln













GHittade en ganska schysst vy när jag låg och plaskade runt i vattnet.

Stekningen ar total

Har nu varit i Texas i 2 dagar och det ar NICE och det ar HETT. Varmen steker pa som satan. igar var det 39 grader, det var lite for varmt. Igar hangde jag vid ett staller som heter Copper Beach. Dar kan man latcha rejalt. Lirade volleyboll och plaskade i polen. Tyvarr torskade vi volleyboll matchen sa det blev bara en omgangs spel. Men det var nice for sanden stekte ner fotterna sa poolen var inte ett helt fel alternativ.




Steket fortsatter varje dag som det verkar. Idag gjorde jag tabben att ga ut och springa kl 11.30. Tankte att det brukar ju vara som varmast vid kl 4 sa det kan ju vara en ide att ga ut lite tidigare. Men efter 30 min kom slaget i facet. Varmeslaget var totalt och jag pallade inte fortsatta. Hade 3 km hem. Det var inte speciellt kul. Satte mig i skuggan och forsokte vila. Det var inte bara jag som var lack pa varmen. Det cyklade forbi en snubbe som svetten drypte om. Han svor for sig sjalv och sa "Fucking shit it's hot. Got damn heat". Tog mig dar ifran och kom till ett falt och borjade vandra, det var nastan sa man sag hagringar. Stannade o gick typ 4 ggr pa de 3 km. Gissa om Gatoraden med apelsinsmak smakade gott nar jag kom hem

.

Copper beach.Har kan man ha de gott. Bada ar ju ett alternativ att rekomendera har i Texas.
Nu ska jag aterhamta mig efter mordar rundan. Brukar ta ungefar en vecka innan man blir van vid total steket.
Senare idag blir det lite pool party >D

Sista dagen

Sista dagen hemma idag. Känns alltid tråkigt att åka iväg, men samtidigt kommer man till nya äventyr och träffar nya människor när man åker iväg. Man liksom vänjer sig vid varje plats man åker till.

har legat ute i solen på baksidan och jäst lite idag.
Gick även runt på tomten och smaskade i mig all frukt som börjar bli klar. Käkade hallon, vinbär, vindruvor, päron och lite annat.



Har ganska najsa vindruvor i trädgården. Synd bara att de är så små.



Fick besök av lite vänner igår kväll så vi slängde på grillen på baksidan och grillade på fin fina burgare!



Jag tillverkade ett beer pong bord  under kvällen också som invigdes för första gången. Passade ju bra eftersom det var sista kvällen hemma. Var riktigt skoj.

Ikväll blir det packa väskan, spela en sista frisbee runda med Joey, Peter, o Philip.. och en sväng till flipperklubben.

Härliga sommartider har kommit till en ända. Har kommit fram till att svensk sommar är ruskigt oslagbart. Svensk sommarmusik och sena sommarkvällar där solen knappt går ner, blandat med lite härlig svensk mat. Det är grejjer de.

lediga sköna dagar

Härlig dag idag. Lirade frisbegolf på förmiddan sen tänkte jag gå ner på stan och köpa en sverigeflagga att ta med mig till USA, men det visade sig att mitt bankkort hade gått av, så det var ba vända hem. Slappade en stund o tog en riktigt nice nap på 30 min sen blev det långintervaller. 2x4-3-2-1min i spåret. Gick fint. Nu är det dags för lite flipperspel på flipperklubben. Hur kul som helst o spela flipper.
Har bara 4 dagar kvar i Sverige, så måste passa på att utnyttja dagarna fullt ut.

löpning, löpning, löpning

Nu är det äntligen igång. Rutinen börjar komma tillbaka. Har nu kört totalt 40km löpning på 3 dagar. Siktar på 90km denna vecka. Idag blev det en klassisk runda i Hagby spåret med Jensen. Där har vi kört många gånger förr. Sista 2.5km är på öppen grusväg som sluttar lätt nedför, vilket alltid är skönt, eftersom man bara kan ösa utan att bli trött. Är nog en av mina favoritrundor i stan. Efter löprundan blev dett ett dopp i sjön. Väldigt nice, dock kallt i vattnet.




Ett måste för snowboardåkare: Freeboard!!
Om 1 vecka har jag en sån. Ska beställa en i morgon.

1 vecka kvar i Sverige

Det var ett tag sen det uppdaterades här nu. Nu ska det börja bloggas ordentligt igen. Har haft fullt upp i ungefär en månad. Fast nu är jag tillbaka i Eskilstuna. I Hemstaden. I den härliga staden där det trots kallt väder finns enormt mycket att göra. Sitter och kollar ut genom fönstet och ser den ganska svaga solen kika fram genom kvällsmolnen. Det känns att hösten är påväg, att den börjar närma sig. De flesta löven sitter än kvar på träden, men vissa faller till marken. Kylan är snart här. Det gör inget. Om en vecka åker jag tillbaka till det stora landet i väst. Södra Texas närmare bestämt. Det känns som att jag har utnyttjat Sverige maximalt. Nästan som att det är lite oschysst att dra nu. Alla de bästa månaderna fick jag. Juni, juli, Augusti.


 


Kan inte förstå att det var 2 och en halv månad sedan jag kom hem med flyget.Det har nog varit den roligast sommaren på 22 år. Dock känner jag mig hyfsat otränad och tung nu. 4 kg tyngre än i Maj månad. Vet inte om det är muskler eller fläsk? Hoppas på det första. Körde dubbla löp pass idag i alla fall, 18 km fick jag ihop. Nu är det definitivt slut på slappandet
Det är ju den tiden på året när man börjar kilometer jaga, när man nöter, när man plågas, när man är kostant trött, när man är allt annat än fräsh, och när man måste äta 2 kg pasta om dan.

Roligast i sommar var Tågluffandet i europa i 2 veckor. 1 vecka i Halmstad med vindsurfing i Tylösand och strandstek. Samt resan till Israel

Här kommer lite minnen från resan:




Stranden vi badade på i Nice.



Vi hade gått hela natten i Rom och hittade aldrig ett hostel, så vi sov en sväng hos poven inne i Vatikanstaten. Det var en rejält nice vy. Här blev det ett foto kl 3 på natten, inte en människa var där inne.




De härliga cheese burgarna på morgonen i Florence. Hade inte ätit på hela natten. Riktigt fina var dom då



Tel Aviv - Israel



Ansiktsmasken på, och meditation i döda havet. Ruskigt avkopplande



RSS 2.0