Amsterdam, Paris, Barcelona

Har nu hunnit med att vara i en del stärder. Kom till barcelona igår kväll och innan dess var vi i Amsterdam och Paris. Har sett mycket kul saker och hittat på mycket kul att göra. Det bästa hittllls var nog en lång löprunda till Eifeltornet under kvällen. Amsterdam var rätt nice också. Väldigt annorlunda kultur.

I Paris såg vi Eifeltornet, Triumfbågen, Champs elyse, Louvren, och Notre dame.



Står på a:et och m:et i Amsterdam



Eifeltorner på kvällen



Triumfbågen



Ringarna i Notre dame..



Louvren och pyramiden som det bland annat pratas om i Da vinci koden

Idag har vi härjat runt i Barcelona och kollat på den kända kyrkan La sagrada Familia som började byggas för mer än 100 år sen och som fortfarande inte är klar. Var rätt coolt. Har också kollat på Olympiastadion där de hade OS 1992


I morgon drar vi vidare till franska riviäran där vi bland annat ska stanna i Cannes, Nice, och sen vidare till Monaco, innan vi åker till Pisa, Florence, Rom och Venedig.


sightseeing i Köpenhamn

Blev lite ändrade planer. Vi fastnade i Köpehamn idag och kom aldrig på tåget till Amsterdam. Vi drar i morgon bitti kl 07.44 istället. Istället har vi tillbringat eftermiddagen och kvällen i Köpenhamn.



Hittade ett Hostel på 15e våningen väldigt centralt bara 10 min gångväg från tågcentralen.
Är faktiskt riktigt fint innuti.



Blev en löprunda och lite 30s intervaller bort till den kända "lilla havsfrun" samt operahuset.



Den var mindre än jag hade trott, fast väldigt professionellt utformad. Nu har man sett den också.



Vi bor på HC Andersens Boulevard. Blev ett foto påvägen hem från stan. Letade förgäves efter en Danske rode Polse, men hade inga danska pengar så det fick bli en meny på Mc Donalds istället.
Nu är det sovdags och sedan tågresa i morgon. Nästa stopp efter Amsterdam blir Paris!


tågluff

Nu börjar snart resan ut i Europa. Har packat det sista, fixat cashen, och är redo att dra. I morgon kl 10.09 går tåget från Eskilstuna C och ner till Köpenhamn där första stoppet blir. Förmodar att det blir stopp i några timmar där innan det bär av ner mot Amsterdam.  Kommer bli intressant att se Europa. Trots allt så bor man ju ganska nära det mesta i Europa, även om det inte känns så.

Planen ser ut som följande. Eskilstuna, Köpenhamn, AMsterdam, Paris, barcelona, Marseille, Nice, Monaco, Rom, Venedig, Pisa, Budapest, Wien, Berlin. Great Success!!

Har tankat alla säsånger av 24. Alltså 8x24 avsnitt på 42 min. Kommer ju ha kul på tågresan faktiskt. Den serien är beroendeframkallande. Har sett 5 säsånger redan, men det kan hända att det blir till att titta om från början.
Nu blir det till att sova lite innan man ska upp och dra iväg i morgon.

God natt





Ledigheten

Kom just tillbaka från en 15 km löprunda. Höll på att bli skrämd till livet efter jag hade sprungit 10 min. Stanade mitt i skogen på ett spår och skulle knyta skon. När jag står hukad och håller på att knyta hör jag en grov kvist som bryts varpå ett kraftigt knak kommer. "Vafan är det nu som händer tänker jag". Tittar upp och 3 meter ifrån mig står en gigantisk älg och stirrar med stora, och ganska hotfulla mörka ögon. Blev vättskrämd och kutade iväg säkert 30m. Måste varit en rekordtid. Fast sen stannade jag och insåg att han inte ville mig nåt illa. Fortsatte sedan rundan utan några andra oväntade händelser.

Sitter nu och tar det lugnt efter löprundan och inser att jag varit ledig från skolan sedan 6e Maj nu och det känns ju kanon bra. Att gå i skolan i USA är ju nästan för bra. Man är ledig från början av maj ända fram till 25e Augusti, sen har man över 1 månad jullov.
Är nice att inte jobba också utan bara ha de gott. Jobba har man ju tid med senare i livet. Man ska ju ändå jobba till man är över 60, fast det vill inte jag. Måste komma på nån bra ide så man slipper undan på något vis.

Nästa vecka blir det tågluff i Europa. Såhär ser den provisoriska planen ut!




Sommar och Track

Då kom äntligen fina vädret. har varit 4 kanondagar med sol och roligheter.
Har åkt båt, wakeboard, solat, badat, spelat volleyboll, spelat frisbegolf, åkt skateboard och inlines, tränat löpning.
Fast idag är vädret lite kasst igen så idag har det inte hänt så mycket. Ska ut och springa nu strax och det ska bli kul. Sprang 16 km för två dagar sedan och backintervaller igår. Idag blir det en distansrunda.

Egentligen är det lite halvtråkigt att springa långt, men bansäsången är ju över för mig så nu gäller det att få upp kondisen igen och se fram emot inomhustävlandet som börjar i Januari nästa år. Lång tid har man på sig tills dess. Men det är riktigt kul att åka iväg och tävla, särskilt eftersom det är så många i vårat friidrottslag.
Har varit i USA 2 år nu och det har varit de bästa och roligaste åren hittills i mitt liv.
Ser fram emot att åka tillbaka den 18e Augusti.




Track meet i Austin 2010. Tagerade mitt dåvarande pers 1.52.34 på 800m.
Det är mycket blandat folk i friidrottslaget, från vänster. Jag, Gil (Israel) Logan, Landon, Asiya (Ryssland), Elena (Tyskland), Jack, Liat (Israel), Eric



Jag och Jack efter vi kommit 1a och 2a i vårat försökslopp på 800m i Oklahoma under "Indoor Conference 2011".



Precis innan starten på mitt pers lopp i San Marcos, Texas 2011.

RSS 2.0